TAVUK AŞISI
Tavuk ve kanatlı değişik tür cins hayvan yetiştiriciliği gerek imal için gerekse hobi için çok yaygınlaştı bu işi öğrenende var öğrenmeyende var dikkat etkeniz gereken alıngan noktalar var yetiştiricilikte bunlardan en önem arz eden hayvanınızın sağlığıdır.Sağlıklı hayvanlara sahip olabilmek için azda olsa bilgi aktarımı ve deneyim sahibi olmak lüzumludur.
Ne yazıkki yalancı veba yüzünden tavuk, civciv ölümleri gerçekleşmektedir.Öncelikle AŞI koruma emelli yapılan,dışarıdan başka hayvanlar veya meteryallerle taşınan viruslere karşı gelebilmek için yapılan bir tedavi yöntemidir.
Hayvanlara hastalık bulaştıktan sonra aşı yapılırsa muhtemelen ölümle sonuçlanır.Oyuzden rastgele bir hastalığı bulunmadan hemen gelebilecek hastalıklara karsı aşı yapılmalıdır Bu aşıları Artık bulmak çok kolaylaşmıştır.Veteriner eczanelerinden veya internet etraflarından sipariş edilerek temin edebilirsiniz.
Unutmayalım sıhhatli bir hayvan elde edebilmek için öncelikle damızlık olarak ayrılayan hayvanlarımızında sıhhatli olması ve aşı takvimine uyularak aşılanması gerekmektedir
Kuluçka makinasına konulacak her yumurtanın evvelden dezenfekte edilmesi gerekmektedir.Bazı arkadaşlar bu mevzuda bilgi sahibi değil ve yanlış bir işlemde kuluçkayı bozabiliyorlar size küçük bilgi 1 kaşık limon tuzu ve 1 litre suyu 30-40 derece arası sıcaklık olan suda fazla sarsmadan yumurtaları yıkauıp hemen sonra makinaya atabiliriz.Gene aynı şekilde sirkeylede yapabilirsiniz suyun çok aşırı sıcak yada çok soguk olmadıgına kesin olun su mutlaka 40 c olmalıdır ve yıkama ıslemınde yumurtanızı o suda cok bekletmemelısınız yoksa yumurtanız haşlanabilir.
Aşı Takvimi olarakta ;
Yorumlar
Yorum Gönder