Tavuklar için Doğal Antibiyotik Yapımı

Tavuklar için Doğal Antibiyotik Yapımı




  • 4 Adet Domates
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Büyük Baş Sarımsak

Malzemeler Bir rende yardımıyla rendelenir .Sabahları Tüm Yemlikler ve Suluklar kaldırılır Sadece Bu karışım verilir.İstenirse Her hafta tekrar edilir.

Elma Sirkesi
5 lt suya 1 çay bardağı elma sirkesi konur. Ayda bir kere suluklarına 1 günde içebilecekleri kadar konulur. Sonraki gün sirkesiz taze su ile değiştirilmelidir.

Sarımsak
1-2 büyük baş sarımsağı kabuğu ile beraberab er ince bir şekil de rendeleyin. 5 lt suya koyun 1 gün bekletin bir tülbent ile süzün ve ayda bir kere suluklarına 1 günde içebilecekleri kadar aktarılır. Sonraki gün sarımsaksız taze su ile değiştirilmelidir.

Yoğurt
İstediğiniz kadar yoğurt suyu verebilirsiniz.

Kırmızı Biber 
Kırmızı biberin yumurtacılarda yumurta verimi ve yumurta sarısı rengi oluşumu üzerine etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada, beyaz mısır ve buğdaya dayalı rasyonlarla %0.5, 1.0, 2.0, 3.0 ve 4.0 düzeylerinde kırmızı biber yedirilmiştir. Sonuçta kırmızı biberin performans üzerine olumsuz etkisi olmaksızın kullanılabileceği tespit edilmiştir.


"Ben rondoda çekip 4 büyük soğan 3 sarimdak 1 cay bardağı sirke 1 kaşık limon suyu 1 kaşık tuz 1 kaşık acı biber 2 bardakta su ilave edip civcivlere ise civciv yemi anackara ide anac yemi.ile karisim yapip gaftada bir muhakkak veriyorum Ustalardan aldığım tarif.. 
10 lt suya 
2 su bardağı elma sirkesi 
1 adet soğan 
6 diş sarımsak 
1 adet limon 24 saat beklettikten sonra içme suyu olarak verilecek... Direnç veren doğal antibiyotik karışım."

DOĞAL ANTİBİYOTİK
Kış günlerinin tüm ciddiyetiyle yüzünü göstermesi üzerine biz de savunma silahlarımızı hazırlamamız gerekmekte. Yıllardan beri hastalandığımda dahi çok zorda kalmadıkça ilaç kullanmayan birisiyim hatta neredeyse antibiyotik hiç kullanmam ve bunu genelde doğal yollarla hafifletmeye çalışırım. En büyük bertaraf edicim önden 3 tatlı kaşığı bal üzerine yoğun oranda karabiberle önden macun. Arkadan ağırlık greyfurt, limon, portakal ve mandalina suyundan oluşan 330 cl vitamin takviyesi. Bunu atlatana kadar yatmadan önce her akşam bir kür 3-5 gün devam ederim. Ama bu sene taktik değiştiriyorum ve savaşı başlamadan önce engellemek için savunma silahı hazırlıyorum. Ve bu kürü aynı zamanda beslediğimiz canlılar içinde kullanacağım. Kendimde kullanımım her sabah 1 tatlı kaşığı şurup niyetine olacak. Tavuklarda ise her 10 Lt'lik suluk için haftada bir gün 1 çay bardağı suluklarına ilave edilecek. Bu karışım doğal olduğu için sulukta kalmasının mahsuru yok bu yüzden 2-3 günde bitecek suya o oranda ilave de edilebilir. Eğer hastalık belirtisi sezilirse oran ve tatbik süresi arttırılabilir. Şimdi gelelim hazırlanışa; 

GEREKLİ MALZEMELER 
3 Lt'lik tercihen cam kavanoz 
Büyük bir baş kırmızı soğan ( Kırmızı soğan olması benim için önemli yerli ve daha keskin acı olması daha yüksek fayda oluşturduğu kanısını doğurmakta bende, bilimsel bir dayanağım yok öznel tercihim) 
35-40 diş tercihen yerli sarımsak 
1 adet limon 
1 çay bardağı ev yapımı elma sirkesi (Bunun ev yapımı olması önemli diğer Premium yada organik diye nitelendirilen markalı her üründe mutlaka katkı maddesi bulunmakta) 
 3 Lt civarında su (Su önce kaynatılıp sonra dinlendirilen su olması tercih sebebidir) 

HAZIRLANIŞI
Sarımsaklar öncelikle ayıklanır temizlenir ve resimdeki gibi sarımsak diş büyüklüğüne göre 4-8 parçaya doğranır. Soğan ayıklanıp temizlenir 8-12 parça elma dilimi olarak doğranır. Limon resimde göründüğü şekilde ne ince ne kalın bol yüzey sıvıyla temas edecek şekilde doğranır. Tüm hazırlanan malzemeler kavanozumuza yerleştirilir. 1 çay bardağı ev yapımı elma sirkemiz ilave edilir. Son olarak hazırladığımız suyumuz ilave edilir. Burada püf noktası kapak takıldığında taşarak kavanoz içerisinde hiç hava kalmayacak şekilde doldurmak en sağlıklısı olacaktır. Zaten bu tarz kapaklar içe doğru olduğu için silme doldurunca zaten dışarıya taşmaktadır. 
Bu işlemden sonra demlenmeye alacağımız süreç başlar. Saklanacak yer ışık görmeyen tercihen serin bir yer olması daha iyi sonuç çıkartacaktır. Işık görmemesi için alüminyum folyo kaplanması faydalı olacaktır. Takribi 20-30 gün arasında demlenmeye alınır. Bu sırada birkaç günde bir şişe alt üst yapılarak karışması sağlanır. 

Geldik son basamağa tortulardan arınması için hazırlanan içerik bir tülbent ile başka bir kaba süzülür ve parça parça kullanacağımız şişelere aktarılır. Kapak açılacağı için 1 lt 3 şişeye bölmek faydalı olacaktır. Bu sırada yine serin bir ortamda tutmak dayanıklılığı arttıracaktır.

Herkese faydalı olmasını ve sağlık getirmesini dilerim. İnce bilgi, Tavukların diyetlerine-yemlerine %2 siyah kimyon (Çörek Otu) eklendiğinde, ND(Yalancı Veba Hastalığı – Newcastle Disease – ND), IBD(Gumboro Hastalığı) enfeksiyonlarına karşı inhibitör etkileri var. Ayrıca büyüme hormonu, yağların sindirimi ve kullanımı üzerine de etkileri olduğundan tavuklarda gelişimi hızlandırır. Diyetlerinde siyah kimyon bulunan kanatlıa karkaslarrının post-mortem muayenesi sırasında; bu karkaslarda E.coli, Salmonella, Streptoccocıs sayısının çok az olduğu gözlemlenmiştir.

Yorumlar

  1. Sirkeli, sarımsakli karışımlar hazırlanıp suluklara mı konuluyor yada ölçek olarak mı suların içine karıştırılıyor, ölçek olarak karıştırılıyorsa örneğin 1 lt suya kaç ölçek?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder